Γερμανία: Ένας στους πέντε απειλείται με φτώχεια η κοινωνικό αποκλεισμό

Γερμανία: Ένας στους πέντε απειλείται με φτώχεια η κοινωνικό αποκλεισμό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία η οποία επικαλείται στοιχεία της επίσημης έρευνας που διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ, για την πραγματική οικονομία της Γερμανίας.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους στη χώρα απειλείται με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Το προηγούμενο έτος, το αντίστοιχο μέγεθος για τη Γερμανία άγγιζε το 19,7%, ωστόσο η χώρα βρίσκεται ακόμα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το 23,5%.

Πιο συγκεκριμένα, από το φάσμα της φτώχειας απειλείται το 16,5% των ανθρώπων που ζουν στην Γερμανία, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το 3,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση σε υλικά αγαθά.

 Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το ενοίκιο ή να ζεσταθεί επαρκώς η κατοικία ή ότι το άτομο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μια εβδομάδα διακοπών. Σε ό,τι αφορά τη φτώχεια, στην έρευνα ορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή