Eνώπιον ειδικού εισαγγελέα στελέχη του Λευκού Οίκου

Eνώπιον ειδικού εισαγγελέα στελέχη του Λευκού Οίκου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στον στενό κύκλο συμβούλων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επεκτάθηκε χθες η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία, με την κατάθεση του ανώτατου συμβούλου του Λευκού Οίκου, Στίβεν Μίλερ. Ο ρόλος του Μίλερ στην παύση του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόουμι, ήταν μεταξύ των θεμάτων για τα οποία κατέθεσε ο σύμβουλος του Τραμπ. Συνεργάτες του Μιούλερ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξασφαλίσουν καταθέσεις από τους παρισταμένους της συνάντησης του 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τέως σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε πει ότι μπορεί να προγραμματίσει συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Πούτιν χάρη στις διασυνδέσεις του. Στον Παπαδόπουλο ασκήθηκε δίωξη για ψευδή κατάθεση στο FBI για τις επαφές που είχε με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Νωρίτερα φέτος, ο Μίλερ βοήθησε τον Τραμπ στη σύνταξη εγκυκλίου, στην οποία ο πρόεδρος εξηγούσε γιατί σκοπεύει να απολύσει τον Κόουμι. Η εγκύκλιος τελικά δεν κοινοποιήθηκε σε συμβούλους του προέδρου, καθώς ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου την έκρινε νομικά ανεπαρκή.

Η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ φέρεται να έχει ήδη εξασφαλίσει καταθέσεις –παραιτηθέντων πλέον– ανώτατων στελεχών του Λευκού Οίκου, όπως ο πρώην προσωπάρχης Ρέινς Πρίμπους και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου, Σον Σπάισερ.

Μις Υφήλιος 2013

Στο μεταξύ, «προσφορά» πέντε γυναικών από τους διοργανωτές του διαγωνισμού Μις Υφήλιος 2013 στη Μόσχα απέρριψε ο τότε πρόεδρος του διαγωνισμού Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με κατάθεση του πρώην σωματοφύλακα του Τραμπ, Κιθ Σίλερ, ενώπιον του Κογκρέσου, οι Ρώσοι διοργανωτές των καλλιστείων πρότειναν στον Τραμπ να του στείλουν πέντε γυναίκες στο δωμάτιό του. «Ο κ. Τραμπ γέλασε και απέρριψε την πρόταση», σύμφωνα με την κατάθεση του Σίλερ. Στην κατάθεσή του, ο πρώην σωματοφύλακας διέψευσε πως Ρώσοι αξιωματούχοι διαθέτουν βίντεο του Τραμπ σε ξενοδοχείο της Μόσχας να παρακολουθεί ιερόδουλο να ουρεί στο κρεβάτι όπου κοιμήθηκαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα κατά την επίσκεψή τους στη ρωσική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή