Fitch: Η Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας

Fitch: Η Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings κήρυξε με τη σειρά του τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, μία ημέρα μετά την ταυτόσημη ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's.

Αιτία αυτής της απόφασης του οίκου ήταν το γεγονός ότι το Καράκας δεν κατέβαλε έγκαιρα τόκους δανείων που έχει λάβει από το εξωτερικό, όπως ανέφερε ο Φιτς σε ανακοίνωσή του.

Άλλος ένας από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, ο S&P, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κήρυξε τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, την ώρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των διεθνών πιστωτών της.

«Οι πληρωμές τοκομεριδίων επί κρατικού χρέους δεν ελήφθησαν από τους ομολογιούχους εντός των προθεσμιών» αλλά και «της περιόδου χάριτος», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή