Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων το ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων το ευρώ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρα απωλειών ήταν η χθεσινή για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της αποδυνάμωσης των μετοχών στον κλάδο των πρώτων υλών και των τηλεπικοινωνιών. Αντίστοιχα κινούνταν και οι δείκτες στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο. «Βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών κερδών τριμήνου, όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι διαστρεβλωμένα εξαιτίας των τυφώνων, ενώ η εικόνα για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις δεν αναμένεται να αποσαφηνιστεί», τονίζει ο Σκοτ Μπράουν, οικονομολόγος της Raymοnd James στη Φλόριντα.

Το δολάριο υποχώρησε 0,45% έναντι ενός «καλαθιού» άλλων ισχυρών νομισμάτων. Το ευρώ πλησίασε τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώθηκε στο 1,1759 δολάρια. Αφορμή στάθηκε η είδηση για την αύξηση κατά 0,8% του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Γερμανίας. «Πρόκειται για μία ημέρα με ζωηρό ενδιαφέρον γύρω από το ευρώ», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του τμήματος συναλλαγών της Jefferies, Μπραντ Μπίχτελ. Το πετρέλαιο υποχώρησε τρίτη ημέρα στη σειρά. Το κλίμα στην αγορά εμπορευμάτων διαμόρφωσαν οι προβλέψεις για βραδύτερη αύξηση της ζήτησης, όπως τις διατύπωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας. Επιπλέον, υπήρξαν ακόμη περισσότερες ενδείξεις για αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αργό Νέας Υόρκης είχε μία κάμψη της τάξης του 2,52% στα 55,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Βrent στο Λονδίνο είχε πτώση 2,61% στα 61,51 δολάρια το βαρέλι.

Στη Νοτιοανατολική Ασία το κλίμα είχε επηρεαστεί δυσμενώς λόγω του ότι τα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα απείχαν από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης MSCI, που παρακολουθεί τα χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ασίας εκτός Ιαπωνίας, υποχώρησε 0,4% τρίτη ημέρα στη σειρά. Ο Nikkei στο Τόκιο δεν είχε μεταβολή ύστερα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες. Τέλος, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με -0,6%, εξαλείφοντας τα κέρδη από την προηγούμενη άνοδο. Χθες συμπλήρωσε την έκτη ημέρα απωλειών, ενώ μία από τις μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση ήταν της τηλεπικοινωνιακής Altice, που υποχώρησε 13%. Ο FTSE 100 έκλεισε με -0,01%, ο DAX με -0,31% και ο CAC 40 με -0,49%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή