Στο Αμστερνταμ μεταφέρεται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

Στο Αμστερνταμ μεταφέρεται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το Αμστερνταμ θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, καθώς χθες κέρδισε τον διαγωνισμό μεταξύ 15 πρωτευουσών χωρών της Ε.Ε. –ανάμεσά τους και η Αθήνα– που διεκδίκησαν τη μεταφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας που βρισκόταν μέχρι σήμερα στο Λονδίνο και εξαιτίας του Brexit πρέπει να μεταφερθεί. Η έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων θα πρέπει να μεταφερθεί από το Λονδίνο στο Aμστερνταμ έως τον Μάρτιο του 2019, οπότε θα έχει αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. Η ολλανδική πρωτεύουσα αναδείχθηκε, ύστερα από σειρά μυστικών ψηφοφοριών, ισόπαλη με το Μιλάνο.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν προϊόν κλήρωσης. Στα θετικά της υποψηφιότητας του Αμστερνταμ ήταν ότι διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, με πάνω από 300 απευθείας πτήσεις, ενώ είναι από τις πόλεις όπου εύκολα θα βρουν δουλειά οι σύντροφοι των εργαζομένων στην εν λόγω Υπηρεσία.

Οι υποψήφιες πρωτεύουσες, από την Αθήνα έως τη Στοκχόλμη, επί μήνες διεξήγαγαν εκστρατεία για να κερδίσουν τη συγκεκριμένη θέση, διότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την πόλη που θα τη φιλοξενήσει.

Η Υπηρεσία Φαρμάκων, που αξιολογεί τη δράση και την ασφάλεια όλων των νέων φαρμάκων, απασχολεί 900 άτομα και υπολογίζεται ότι θα προσελκύει περίπου 40.000 επισκέπτες τον χρόνο (30.000 διανυκτερεύσεις ήταν κλεισμένες το 2015 σε ξενοδοχεία του Λονδίνου).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο Παρίσι, έπειτα από σκληρή μάχη με το Λονδίνο, όπου μέχρι τώρα φιλοξενούνταν, θα μεταφερθεί η έδρα του Eυρωπαϊκού Τραπεζικού Φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή