Ενέργεια στις αγορές από τον κλάδο πετρελαίου

Ενέργεια στις αγορές από τον κλάδο πετρελαίου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τη βοήθεια του κλάδου της ενέργειας. Το επενδυτικό κλίμα ήταν ευνοϊκό ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί η παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής του, η οποία στηρίζει την τιμή του εμπορεύματος. Οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιρλανδία ήταν περιορισμένες. Την ίδια πορεία ακολούθησε και η αμερικανική αγορά.

Στη Γουόλ Στριτ, πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες ανήλθαν σε επίπεδα-ρεκόρ χάρις στις καλές επιδόσεις των τιμών των μετοχών στους κλάδους παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υψηλής τεχνολογίας. Το δολάριο ενισχύθηκε ως προς ένα καλάθι άλλων ισχυρών νομισμάτων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε 0,25%. Το ευρώ εξασθένησε προς το δολάριο κατά 0,16% στο 1,1877 δολάριο. Οι επενδυτές στράφηκαν προς το αμερικανικό νόμισμα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι είναι θετική η πορεία του φορολογικού νομοσχεδίου. Το πετρέλαιο υποχώρησε λόγω αβεβαιότητας για το ποια θα είναι η έκβαση στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η επέκταση του προγράμματος περικοπής της παραγωγής του.

Στην αμερικανική αγορά το αργό Νέας Υόρκης είχε μία κάμψη της τάξεως του 0,52% στα 57,81 δολάρια, ενώ στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 0,72% στα 63,38 δολάρια το βαρέλι. Ειδικότερα, στη Γουόλ Στριτ, πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης S&P είχε τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα κατά 0,6%, καθώς οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, υποψηφίου προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι δεν πρόκειται να προωθήσει επιπλέον ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδό του σε μία εβδομάδα. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,46%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 με +1% και στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο της τάξεως του 0,57%. Από τις μετοχές που είχαν τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις χθες, ήταν αυτή του ομίλου λιανικού εμπορίου της Ocado, η οποία ενισχύθηκε 20% λόγω συμφωνίας συνεργασίας με τη γαλλική Casino.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή