«Στον αέρα» η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

«Στον αέρα» η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστη παραμένει η τύχη του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, μετά την ανάρτηση μηνύματος στο Twitter από τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημοκρατικών. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το κόμμα τους ότι επιθυμεί τη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών και την αύξηση των φόρων. Ως εκ τούτου, ο Τσακ Σάμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία και η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν συναντήθηκαν με τον κ. Τραμπ. Το θέμα της συνάντησης των Δημοκρατικών με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ. Οπως είναι γνωστό, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία έως τον Δεκέμβριο, για να μπορεί το κράτος να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Εως τον Δεκέμβριο, επίσης, επιθυμεί ο κ. Τραμπ να έχει εγκριθεί το φορολογικό νομοσχέδιο από τη Γερουσία. Εχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ομως, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μόνο τέσσερις περισσότερους γερουσιαστές από τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία (52-48). Η διακομματική συναίνεση για το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί ζητούμενο για τον Λευκό Οίκο. Στο επίκεντρο της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 35% στο 20%. Οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία προωθούν τη δική τους εκδοχή του φορολογικού νομοσχεδίου, η έγκριση του οποίου δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση. Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον επιθυμεί μεγαλύτερη μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων και ο συνάδελφός του Μπομπ Κόρκερ διαφωνεί με τις προτεινόμενες φοροαπαλλαγές, διότι θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος. Οι Ρεπουμπλικανοί, πάντως, δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν καμία ψήφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή