ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του έχασε το bitcoin σε λιγότερο από 24 ώρες

Περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του έχασε το bitcoin σε λιγότερο από 24 ώρες

Αφού έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το ψηφιακό νόμισμα bitcoin υποχώρησε σήμερα στα 9.000 δολάρια, χάνοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του, μετά το ιστορικό υψηλό των 11.395 δολαρίων που σημείωσε την Τετάρτη. 

Συγκεκριμένα, το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε πτώση της τάξεως των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων, υποχωρώντας ακριβώς στα 9.000 δολάρια, πτώση μεγαλύτερη των 2.000 δολαρίων, σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Ωστόσο, λίγο αργότερα,  σημείωσε μικρή άνοδο, ανεβαίνοντας γύρω στα 9.400 δολάρια. 

Ένας παρατηρητής της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων ανέφερε ότι η πτώση αυτή είναι απόρροια των διακοπών στις συναλλαγές των bitcoin, καθώς και στην αύξηση των τιμών των ημερών μας. «Όπως είναι φυσικό, μέρος των κερδών βγαίνει από το τραπέζι», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσαρλς Χάιτερ, ιδρυτης της ιστοσελίδας «CryptoCompare.com».

«Υπάρχει μεταβλητότητα στην αγορά αυτή τη στιγμή και αυτό μεταφράζεται τόσο σε θετική όσο και σε αρνητική κινητικότητα στην αγορά», προσέθεσε, αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.