Η RBS βάζει λουκέτο σε 259 καταστήματα και αλλάζει στρατηγική

Η RBS βάζει λουκέτο σε 259 καταστήματα και αλλάζει στρατηγική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H βρετανική κρατική τράπεζα RBS ανακοίνωσε χθες ότι θα διακόψει τη λειτουργία 259 καταστημάτων και θα προβεί σε περικοπή 680 θέσεων εργασίας, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος της και να στρέψει τους πελάτες της στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες. Η βρετανική τράπεζα έχει κλείσει 180 καταστήματα από τον Μάρτιο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο 1.000 θέσεις εργασίας. Σε ανάλογες κινήσεις έχει προβεί και η βρετανική Lloyds Banking Group, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα διακόψει τη λειτουργία 49 καταστημάτων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι βρετανικές τράπεζες θα προχωρήσουν στο κλείσιμο 762 καταστημάτων φέτος, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι φτωχότερων περιοχών δεν θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επαφής με τις υπηρεσίες των τραπεζών.

Αντίθετα, η Τζέιν Χόγουαρντ, διευθύντρια του δικτύου υποκαταστημάτων της RBS, ανέφερε στο Reuters ότι οι πελάτες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αποφεύγουν να επισκεφθούν τα καταστήματα. «Θα υπάρξουν ορισμένοι πελάτες που θα απογοητευθούν από το γεγονός ότι κλείνουμε τα καταστήματά μας και καταλαβαίνω γιατί. Ωστόσο είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Εντονη διαφωνία εξέφρασε το εργατικό συνδικάτο που εκπροσωπεί εργαζομένους της RBS, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεκατίζεται το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Ρομπ Μακ Γκρέγκορ, στέλεχος του συνδικάτου των εργαζομένων, «η διαδικασία αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που παρέχονται οι τραπεζικές υπηρεσίες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μην υπάρχουν τράπεζες σε εκατοντάδες κεντρικούς δρόμους». Με το τελευταίο κύμα κλεισίματος θα καταργηθούν 744 καταστήματα σε Αγγλία, Ουαλλία και Σκωτία. Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των νέων τραπεζών έχουν μειώσει ραγδαία την κερδοφορία, οδηγώντας τις τράπεζες σε μείωση του κόστους. Σημειώνεται ότι η τράπεζα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψε μεγαλύτερη των προσδοκιών αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη, περιορίζοντας τις δαπάνες και αποφεύγοντας τα μεγάλα πρόστιμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή