Απώλειες στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς υποχώρησε ο αρχικός ενθουσιασμός μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από την αμερικανική Γερουσία. Ο λόγος ήταν ότι, ενώ οι φοροαπαλλαγές εν γένει διευκολύνουν τον διεθνή χρηματοπιστωτικό κλάδο, είναι οι αμερικανικές τράπεζες που θα ευνοηθούν περισσότερο εις βάρος των ευρωπαϊκών. Κατά τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS, η χαμηλότερη φορολόγηση στα μελλοντικά έσοδα των ευρωπαϊκών τραπεζών στις ΗΠΑ είναι καλή εξέλιξη. Εντούτοις, περισσότερο ωφελημένες από αυτήν θα είναι οι αμερικανικές τράπεζες, έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαϊκών.

Οι τιμές των μετοχών των τραπεζών της Ευρωζώνης σημείωσαν πτώση 0,5% συνολικά, με τις μεγαλύτερες απώλειες να επωμίζονται εκείνες των Santander, BNP Paribas και Deutsche Bank. Οι μετοχές των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας ανέκαμψαν, όπως και των ομίλων καταναλωτικών ειδών, με τις Danone και Diageo να ενισχύονται 0,7%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με – 0,2%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,16%, στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX με -0,08% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,26%.

Στην αμερικανική αγορά, οι τιμές των μετοχών των τεχνολογικών ομίλων ανέκαμψαν, δίνοντας τέλος στις μαζικές πωλήσεις που προηγήθηκαν. Ο Nasdaq πριν από το κλείσιμο σημείωνε άνοδο, ενώ ο S&P 500 είχε μικρή άνοδο 0,1%. Το ευρώ εξασθένησε 0,4% προς το δολάριο έως και το 1,1821 δολ., λόγω του ότι ο τελευταίος Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών στην Ευρωζώνη είχε την καλύτερη επίδοση εξαετίας. Αργότερα, το ευρώ ανέκαμψε προς το δολάριο στο 1,1814 δολ. Αποδυναμωμένη 0,2% ήταν χθες και η στερλίνα προς το δολάριο, στο 1,3455 δολ. Το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας εξακολουθεί να ταλανίζει τους διαπραγματευτές για το Brexit, ενώ και τα πρόσφατα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας ήταν απογοητευτικά. Στην αγορά εμπορευμάτων ο «μαύρος χρυσός» είχε κάμψη. Οι επενδυτές ανέμεναν τα επίσημα στοιχεία για τα επίπεδα των πετρελαϊκών αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωσή τους τρίτη εβδομάδα στη σειρά. Στην αμερικανική αγορά, το αργό Νέας Υόρκης εξασθένησε 0,1%, στα 57,52 δολ. το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή