Συμφωνία Airbus με Κίνα για πώληση 184 αεροσκαφών

Συμφωνία Airbus με Κίνα για πώληση 184 αεροσκαφών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση 184 αεροσκαφών Airbus A320 στην Κίνα βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, η παραγγελία για την αγορά των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2019-2020 και αποτιμάται ενδεχομένως στα 18 δισ. δολάρια. Η αγορά των A320 αφορά τα νέα μοντέλα της εταιρείας Neo.

«Πρόκειται για συμφωνία που θα οριστικοποιηθεί σε λίγο καιρό, κάτι που μου είπε εμπιστευτικά ο πρόεδρος Σι», επισήμανε νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο. Επίσης, ο κ. Mακρόν συζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για το μέλλον της ευρωπαϊκής εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Κίνα αποτελεί πεδίο μάχης μεταξύ της γαλλικής αεροναυπηγικής εταιρείας Airbus και της αμερικανικής Boeing, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο κ. Μακρόν συνεχάρη τον Κινέζο ομόλογό του για τις ίσες αποστάσεις που διατηρεί η Κίνα μεταξύ Airbus και Boeing.

Σε γενικές γραμμές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, οι δύο χώρες δεν προέβησαν στην ανακοίνωση μεγάλων ντιλ, αλλά περιορίστηκαν στη γνωστοποίηση μικρότερων συμφωνιών. Σε αυτά περιλαμβάνονται η υπογραφή συμφωνίας (MoU) 10 δισ. ευρώ της γαλλικής εταιρείας Areva με την China National Nuclear Corp και η συνεργασία της γαλλικής Sodexo με την εταιρεία Huawei. O κ. Μακρόν ωστόσο παραμένει επιφυλακτικός, καθώς η Κίνα έχει κατηγορηθεί για προστατευτισμό και για τη δυσκολία πρόσβασης στην κλειστή αγορά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή