Ανοδικά ευρωπαϊκές αγορές και «μαύρος χρυσός»

Ανοδικά ευρωπαϊκές αγορές και «μαύρος χρυσός»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη εμφάνισαν χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές (άνοδος του STOXX 600 κατά 0,2%), το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο, ενώ ο «μαύρος χρυσός» παρουσίασε άνοδο. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι τον Μάρτιο, στο 2,61%, παρασύροντας και τα αντίστοιχα της Ευρωζώνης με άνοδο περίπου 1-2 μ.β. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο, οι Dow Jones και S&P είχαν μiα μικρή κάμψη, ενώ ο Nadasq εκινείτο σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο το ευνοϊκό κλίμα μεταξύ των επενδυτών και των χρηματιστών διαμορφώθηκε χάρις στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη νέα άνοδο στις τιμές των μετοχών των εταιρειών εκείνων που επηρεάζονται από τους κύκλους της οικονομίας. Χθες η καλύτερη επίδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών μετοχών ήταν εκείνη της ελβετικής Geberit, η οποία ανήλθε 6,5% – η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην άνοδο των περυσινών της πωλήσεων κατά 3,5%. Επιπλέον, στο Παρίσι η μετοχή του ομίλου λιανεμπορίου της Carrefour εμφάνισε κέρδη και ήταν μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη CAC 40.

Οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου αντιστάθμισαν τον αρνητικό αντίκτυπο από την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων κερδών. Στη δε Φρανκφούρτη, τη μεγαλύτερη άνοδο 5,6% παρουσίασε χθες η Infineon, με δραστηριότητες στην κατασκευή επεξεργαστών, αφότου η Goldman βελτίωσε την αποτίμηση της τιμής της μετοχής της. Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των υλικών ήταν από τους κερδισμένους στη χθεσινή συνεδρίαση, δεδομένου ότι οι επενδυτές στρέφονται στις εταιρείες που επηρεάζονται από την οικονομική ανάπτυξη. Ο FTSE 100 έκλεισε με -0,32%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,02% και με 0,74% ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ με κέρδη 0,49% ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Το ευρώ προσείλκυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον και ενισχύθηκε προς το δολάριο στο 1,2223 δολ. Στην αγορά εμπορευμάτων παρατηρήθηκε αρχικά κάμψη στις τιμές του πετρελαίου, αν και στη συνέχεια ακολούθησαν μια συγκρατημένα ανοδική πορεία. Τα στοιχεία για τα πετρελαϊκά αποθέματα έδειξαν δραστική μείωση και αυτή η εξέλιξη λειτούργησε θετικά για την τιμή του εμπορεύματος. Το αργό Ν. Υόρκης ανήλθε 0,06% στα 64,01 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή