Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων χάρις στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Σεούλ, του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης ενόψει των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Το γιεν εκτινάχθηκε κατά 0,8% στα υψηλότερα επίπεδα 15μήνου έναντι του δολαρίου, γεγονός το οποίο είχε δυσμενή συνέπεια στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ενα πιο ισχυρό γιεν καθιστά ακριβότερα τα ιαπωνικά προϊόντα στη διεθνή αγορά. Το ευρώ είχε άνοδο ως προς το δολάριο της τάξεως του 0,6%,φθάνοντας στο 1,2423 δολάριο. Κέρδη εμφάνισε χθες και ο «μαύρος χρυσός» στην αγορά εμπορευμάτων. Σε αυτήν την άνοδο συνέβαλε η είδηση για τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ενδέχεται να αυξηθούν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια. Το αργό νέας Υόρκης ενισχύθηκε κατά 0,61% στα 59,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent είχε κέρδη της τάξεως του 0,86% στα 63,26 δολάρια το βαρέλι.

Στη Γηραιά Ηπειρο το κλίμα επηρέασαν αρχικά τα στοιχεία για τον υψηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό στις ΗΠΑ – την προηγούμενη εβδομάδα οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό είχαν προκαλέσει μαζικές πωλήσεις. Κι ενώ χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απώλειες, γρήγορα ανέκτησαν το χαμένο έδαφος και παρουσίασαν άνοδο. Επικουρικά λειτούργησαν τα στοιχεία για την ισχυρή ανάπτυξη της Γερμανίας και μελέτη του Reuters ότι οι προσδοκίες για την αύξηση των εταιρικών κερδών του τελευταίου τριμήνου του 2017 αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, ενώ επί σχεδόν 4 μήνες αναθεωρούνταν προς τα κάτω.

Ορισμένοι επενδυτές επισημαίνουν ότι, εξαιρουμένης μίας μεγάλης διόρθωσης, οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών θα υπερβούν σε απόδοση εκείνες των αμερικανικών ομίλων, δεδομένου ότι η νομισματική πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να υφίσταται. Αλλοι πιο απαισιόδοξοι στοιχηματίζουν σε εκτεταμένες διορθωτικές κινήσεις. Η τιμή της μετοχής της Credit Suisse ανήλθε 3,7% λόγω ζημιών μικρότερων των αναμενομένων. Χθες στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 0,64%, στο Παρίσι ο CAC 40 με 1,1%, στη Φρανκφούρτη ο XETRA DAX με 1,17%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με 1,81% και στη Μαδρίτη ο IBEX με άνοδο της τάξεως του 0,37%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή