FT: Η Βρετανία θα πιέσει την ΕΕ για το σχέδιο Brexit που επιθυμεί το Σίτι του Λονδίνου

FT: Η Βρετανία θα πιέσει την ΕΕ για το σχέδιο Brexit που επιθυμεί το Σίτι του Λονδίνου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πιέσει για το σχέδιο ρύθμισης του Brexit υπέρ του οποίου έχει ταχθεί το Σίτι του Λονδίνου αλλά στο οποίο αντιτίθενται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ θα μπορούσε να εκφωνήσει μια ομιλία, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να στηρίξει ένα σύστημα αμοιβαίας αναγνώρισης για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά το Brexit σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το Σίτι του Λονδίνου την πρόσβασή του στην Ένωση, σύμφωνα με τους FT.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσουν η μία το ρυθμιστικό και εποπτικό καθεστώς της άλλης, μιας επιλογής υπέρ της οποίας τάσσεται ο τομέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα, μιλώντας απλά για εικασίες.

Δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση για το βέλτιστο μοντέλο που θα προκριθεί, δήλωσαν σύμμαχοι του Χάμοντ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ έχει δηλώσει ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα σύστημα αμοιβαίας αναγνώρισης διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να ζημιωθούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των FT, το σχέδιο θα περιλαμβάνει και ένα μηχανισμό επίλυσης διαφωνιών.

Μια τέτοια πρόταση είναι πιθανόν να συναντήσει αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει δηλώσει ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διαλέγει τα τμήματα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ που μπορεί να διατηρήσει.

Πηγή: Financial Times, Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή