Ανοδος στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης

Ανοδος στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εξαιρουμένου του Λονδίνου, παρά το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε έντονες πιέσεις λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του βρετανικού ομίλου HSBC. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,50% και ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν οριακά (0,09%) λίγο πριν από το κλείσιμο έπειτα από την ανακοίνωση απογοητευτικών κερδών από τους ομίλους λιανικού εμπορίου Walmart, Target και Costco Wholesale. Δεν είναι τυχαίο ότι κατόπιν των προαναφερόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, οι μετοχές των εταιρειών καταναλωτικών ειδών που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1,93% πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. Προηγουμένως, o δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη είχε ενισχυθεί κατά 0,83%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,64% και ο δείκτης FTSE Mib στο Μιλάνο κατά 0,46%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε οριακά (-0,01%), ενώ η μετοχή του τραπεζικού ομίλου HSBC διολίσθησε 3% ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενομένου κερδών για το 2017, αλλά και της ανάγκης για την άντληση 7 δισ. δολαρίων για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της.

 
Στις ΗΠΑ επικρατεί ευρύτερος προβληματισμός ενόψει των μεγάλων εκδόσεων κρατικών ομολόγων που έχουν προγραμματιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες διότι ενισχύουν τους φόβους για την αύξηση του δημοσίου χρέους στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενέτεινε χθες την άνοδό του από τα χαμηλά της τελευταίας τριετίας, φθάνοντας το 1,2344 δολάριο ως προς το ευρώ. Πάντως, το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 5,21% έναντι του δολαρίου το τελευταίο τρίμηνο.

 
Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε κατά 0,68% στα 62,10 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλό των τελευταίων δύο εβδομάδων, λόγω της υποχώρησης των αποθεμάτων από τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Keystone της TransCanada. Ομως, η άνοδος του δολαρίου οδήγησε στην εξασθένηση της τιμής του πετρελαίου Brent κατά 0,18%,στα 65,55 δολάρια το βαρέλι. Σημειωτέον ότι οι αγορές μετοχών και ομολόγων ήταν προχθές κλειστές λόγω αργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή