Μεγάλη πτώση 1,5% για τον Dow Jones στη Wall Street

Μεγάλη πτώση 1,5% για τον Dow Jones στη Wall Street

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποχώρηση έκλεισαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές. Παρέμειναν στο κλίμα της Τρίτης, οπότε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ σκιαγράφησε μια αρκετά αισιόδοξη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας και δημιούργησε την εντύπωση ότι επίκειται ταχύτατη αύξηση του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ. Περαιτέρω επιβαρυντικός παράγοντας ήταν μία σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων όπως της γερμανικής Bayer και της γαλλικής Biomerieux του φαρμακευτικού κλάδου. Ετσι, οι δείκτες Xetra DAX και CAC 40 της Φρανκφούρτης και του Παρισιού αντιστοίχως έκλεισαν με υποχώρηση 0,44%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και ο FTSE MIB του Μιλάνου με απώλειες 0,61% και 0,51% αντιστοίχως. Με απώλειες 0,69% ολοκλήρωσε ο FTSE 100 του Λονδίνου και με πτώση 0,87% ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,5% ή 381 μονάδων στις 25.029,20 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 1,11% στις 2.713 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,78% στις 7.273 μονάδες. Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν μεγάλες απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 4,3%, τον S&P 3,9% και τον Nasdaq 1,9%. Στην αμερικανική αγορά ομολόγων αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των δεκαετών που το βράδυ κυμαίνονταν στο 2,8715%, έχοντας υποχωρήσει από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών στα οποία είχαν αναρριχηθεί την Τρίτη. Ανοδικά εξακολούθησε, πάντως, να κινείται το δολάριο που βρέθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Είχε ήδη ενισχυθεί από την Τρίτη μετά την ομιλία Πάουελ. Πήρε νέα ώθηση χθες, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που φέρουν τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να επιβραδύνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών. Ετσι το ευρώ βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων και αργά το βράδυ κυμαινόταν στο 1,2207 δολ. Πτωτικά κινήθηκαν, άλλωστε, χθες και οι τιμές του πετρελαίου, όταν έγινε γνωστό ότι τα στρατηγικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας δηλαδή μεγαλύτερη αύξηση από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Αργά το βράδυ το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 62,56 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 66,92 δολάρια βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή