Οι δηλώσεις Ντράγκι ενίσχυσαν τις αγορές

Οι δηλώσεις Ντράγκι ενίσχυσαν τις αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη κατέγραφαν οι δείκτες στη Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και έπειτα από πληροφορίες του Associated Press ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε όσες χώρες επιθυμούν να διαπραγματευθούν με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξαιρεθούν από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε την οριστική εξαίρεση του Μεξικού και του Καναδά από τους δασμούς που ανακοίνωσε ο κ. Τραμπ μόλις μια εβδομάδα πριν. Προηγουμένως, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P ταλαντεύονταν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, αντανακλώντας την αγωνία των επενδυτών που ανέμεναν την ανακοίνωση λεπτομερειών για τους δασμούς του κ. Τραμπ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε στο υψηλό εβδομάδας καταγράφοντας άνοδο 1,5%. Το θετικό κλίμα αποδόθηκε στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης αλλά και την υποχώρηση του ευρώ προς το τέλος της συνεδρίασης. Στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας επικράτησε κλίμα αναταραχής στα χρηματιστήρια λόγω φόβων για το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. μετά τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μόλις μια εβδομάδα πριν. Χθες, όμως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το τρέχον έτος, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας στους επενδυτές. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 ενισχύθηκε κατά 1,28%, ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη κατά 0,9% και ο δείκτης FTSE MIb στο Μιλάνο κατά 1,2%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 παρουσίασε κέρδη 0,6%. Το ευρώ εξασθένησε στο 1,2314 δολ. από το 1,2411 δολ. που καταγράφηκε προχθές στην αγορά της Νέας Υόρκης. Πτωτικά κινήθηκαν, επίσης, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων φθάνοντας το 0,625%.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού», στο μεταξύ, ακολουθούν καθοδική πορεία επί δεύτερη συναπτή εβδομάδα. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε χθες κατά 1,52% στα 60,22 δολάρια το βαρέλι λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στη χώρα. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφώθηκε περίπου στα 63,72 δολάρια το βαρέλι, έχοντας εμφανίσει απώλειες 0,7% από τις αρχές της εβδομάδας και 4,4% την προηγούμενη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή