Ζημίες 2,27 δισ. ευρώ κατέγραψε η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s το 2017

Ζημίες 2,27 δισ. ευρώ κατέγραψε η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s το 2017

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες εμφάνισε το 2017 η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s, για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, σύμφωνα με τους Financial Times. Αυτές ανήλθαν σε 2,27 δισ. ευρώ και αποδίδονται, κατά κύριο λόγο, στις φυσικές καταστροφές που έλαβαν χώρα πέρυσι. Ο ευρύτερος ασφαλιστικός κλάδος κλήθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους το 2017 για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τους τυφώνες «Χάρβεϊ», «Ιρμα» και «Μαρία» στην Καραϊβική και στη Φλόριντα, και για τους σεισμούς στο Μεξικό.

Οι τυφώνες ήταν ιδιαίτερα κοστοβόροι για τη Lloyd’s, καθώς οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 44% των δραστηριοτήτων της. Ταυτόχρονα, οι πλημμύρες από τους μουσώνες στο Μπανγκλαντές και οι κατολισθήσεις λάσπης στην Κολομβία όξυναν την κατάσταση. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2016 οι αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβάλει η Lloyd’s αντιστοιχούσαν στο 98% των συνολικών ασφαλίστρων, σύμφωνα με τον Guardian. Ωστόσο, το 2017 οι αποζημιώσεις υπερσκέλισαν τα ασφάλιστρα, αντιστοιχώντας στο 114% των ασφαλίστρων. Σε απόλυτες τιμές, οι δαπάνες υπερδιπλασιάστηκαν, από 2,38 δισ. ευρώ σε 5,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η σχέση αποζημιώσεων/ασφαλίστρων θα ήταν ακόμη πιο άνιση, αν οι επενδύσεις της Lloyd’s δεν είχαν αποδώσει παραπάνω από τα προσδοκώμενα.

Οι αποδόσεις, συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκαν από 1,47 δισ. ευρώ σε 2,04 δισ. ευρώ. Η Ινγκα Μπιλ, διευθύνουσα σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου, δήλωσε ότι «η αγορά βίωσε μια δύσκολη χρονιά το 2017, δημιουργήθηκαν μεγάλες προκλήσεις και οι επιπτώσεις των περιβαλλοντικών καταστροφών ήταν σημαντικές». Επίσης, πρόσθεσε τα εξής: «Η Lloyd’s είναι κοντά στους πελάτες της όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, προσφέροντας χρηματοδοτική στήριξη σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Προ πάντων, όμως, προσφέρουμε χρηματοδοτική στήριξη σε ανθρώπους για να ορθοποδήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή