Σημαντική υποχώρηση στη Wall Street

Σημαντική υποχώρηση στη Wall Street

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν σημαντικά χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι των επενδυτών περί επικείμενου εμπορικού πολέμου Ουάσιγκτον – Πεκίνου. Αντιθέτως, η Wall Street έκλεισε με σημαντική πτώση που σημειώθηκε τις τελευταίες δύο ώρες της συνεδρίασης. Ο S&P 500 έκλεισε με υποχώρηση 1,73%, ο Dow Jones με πτώση 1,42% και ο Nasdaq με ζημιές σχεδόν 3%. Μεγάλες απώλειες είχαν οι τεχνολογικές μετοχές, με αυτήν της Google να υποχωρεί κατά 4,5%, της Apple κατά 2,5% και της Facebook κατά 4,9%. Η νέα υποχώρηση της Facebook ήρθε αφότου αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch μείωσαν την τιμή στόχου της μετοχής για δεύτερη φορά τις τελευταίες πέντε ημέρες. Ο τεχνολογικός κλάδος έκλεισε με πτώση 3,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 1,2%, ενώ τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2017. Από την αρχή του έτους ο Stoxx Europe 600 εμφανίζει απώλειες 5,6%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,56% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,98%. Σημαντικά κέρδη 1,62% κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,29% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω από το 1,2409, ενώ το βράδυ της Δευτέρας είχε διαμορφωθεί στη Νέα Υόρκη στο 1,2446.

Η χθεσινή υποχώρηση του ευρώ αποδίδεται εν μέρει στις χθεσινές δηλώσεις του Φινλανδού κεντρικού τραπεζίτη Ερκι Λίικανεν, στο CNBC, ότι το πολιτικό ρίσκο ενδέχεται να αποτελέσει δυνητικό πρόβλημα για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης και πως θα μπορούσε να αναγκάσει την ΕΚΤ να επεκτείνει χρονικά τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, όπου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones είχε κλείσει τη Δευτέρα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2015.

Αγορές πετρελαίου

Ηρεμία επικράτησε χθες στις αγορές πετρελαίου, με την τιμή του Brent να υποχωρεί κατά 0,03%, στα 70,10 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 0,34%, στα 65,34 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή