Μεικτές τάσεις κατεγράφησαν στις διεθνείς αγορές

Μεικτές τάσεις κατεγράφησαν στις διεθνείς αγορές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα ανόδου ήταν η χθεσινή για τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στην αμερικανική αγορά, έπειτα από συχνές μεταβολές, οι δείκτες έκλεισαν και πάλι με απώλειες. Βασικός παράγοντας που επηρέασε τη διάθεση των επενδυτών ήταν οι αρνητικές ειδήσεις των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Αυτές αντιστάθμισαν τη θετική πορεία των μετοχών των εταιρειών καταναλωτικών ειδών και των βιομηχανικών ομίλων. O ομώνυμος δείκτης της αγοράς Nasdaq έκλεισε με -0,85%. Ο Dow Jones είχε πτώση 0,04% και ο S&P 500 κάμψη 0,29%. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, στην αμερικανική αγορά παρατηρούνταν αστάθεια. Τη Δευτέρα, με την έντονα ανοδική πορεία, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 είχαν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδά τους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θετικό αντίκτυπο είχαν χθες και οι ειδήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, o οποίoς επiβραδύνθηκε λιγότερο από όσο προβλεπόταν.

Σημαντικές απώλειες εξακολουθεί να εμφανίζει η μετοχή της Facebook, λόγω του σκανδάλου διαρροής δεδομένων των χρηστών της. Χθες έπεσε 2,3% και η μετοχή της Amazon περισσότερο από 7%. Ο Αμερικανός πρόεδρος έστρεψε σε αυτήν τα πυρά του και δήλωσε ότι οι δραστηριότητές της πλήττουν τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, oπότε πρέπει να τη θέσει υπό έλεγχο. Χθες, η χρηματιστηριακή αξία της Amazon μειώθηκε κατά 53,6 δισ. δολάρια. Το ευρώ παρουσίασε πτώση προς το δολάριο κατά 0,7% και διαμορφώθηκε στο 1,2318 δολάριο. Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του εν λόγω εμπορεύματος υποχώρησε. Το αργό Νέας Υόρκης εξασθένησε κατά 1,5%, στα 64,30 δολάρια το βαρέλι. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τον τόνο έδωσαν οι μετοχές των ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας και καταναλωτικών ειδών. Οι τριγμοί από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας δεν επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τους επενδυτές. Ωστόσο, ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας σημείωσε πτώση χθες στην Ευρώπη κατά 1,8%. Οι τιμές των μετοχών της Nestle και της Unilever είχαν εμφανίσει από τα υψηλότερα κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe έκλεισε με άνοδο 0,5%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax είχε πτώση 0,25%. Ανοδικά έκλεισαν χθες οι δείκτες Ftse 100 στο Λονδίνο κατά 0,64%, ο Cac 40 στο Παρίσι κατά 0,29%, στη Μαδρίτη ο Ibex κατά 0,86% και στο Μιλάνο ο Ftse Mib κατά 0,55%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή