Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αir France με αίτημα την αύξηση μισθών κατά 6%

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αir France με αίτημα την αύξηση μισθών κατά 6%

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακύρωση του ενός τετάρτου των πτήσεών της προχώρησε χθες η Air France, καθώς έντεκα συνδικάτα του κλάδου των αερομεταφορών κάλεσαν τους εργαζομένους σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα την αύξηση των μισθών κατά 6%. Η χθεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από το Πάσχα των ρωμαιοκαθολικών, ενώ οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για τις 3 και τις 7 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι το 76% των προγραμματισμένων πτήσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι θα ακυρωθεί το 20% των πτήσεων μακράς διαρκείας, καθώς και το 30% των πτήσεων μεσαίας απόστασης που ξεκινούν και καταλήγουν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ. Μπροστά από την έδρα της εταιρείας συγκεντρώθηκαν χθες 200 με 300 άτομα, τα οποία κρατούσαν πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας για τις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων. Η διεύθυνση της Air France εξέφρασε σε ανακοίνωσή της τη λύπη της για την κατάσταση που επικρατεί και προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους, επισημαίνοντας ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες από την προγραμματισμένη απεργία. Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις και στους αερομεταφορείς.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το προσωπικό νοσοκομείων και παιδικών σταθμών, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι εναντιώνονται στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίες αφορούν την αναμόρφωση του δημοσίου τομέα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρανκ Τερνέ επισήμανε ότι κατανοεί την αντίδραση των συνδικάτων, ωστόσο επισήμανε ότι η εταιρεία έχει ανάγκη να επενδύει για να μη χάσει το μερίδιό της στην αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή