Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακούφιση αντέδρασαν χθες τα χρηματιστήρια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όταν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Ρωσία.

Μετά την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους επενδυτές η ένταση στη Μέση Ανατολή, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν όλες με κέρδη. Με κέρδη άνοιξε, επίσης, η Wall Street που εξακολούθησε να κινείται ανοδικά μέχρι αργά το βράδυ, οι τιμές του πετρελαίου αποκλιμακώνονταν και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

Στη Wall Street, ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν το βράδυ κατά 1,45% και ο S&P 500 κατά σχεδόν 1%, καθώς στην αμερικανική αγορά επέστρεψε η αισιοδοξία ότι η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ θα ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.«Είναι το πρώτο πλήρες τρίμηνο με το νέο φορολογικό καθεστώς, μια μεταβλητή που μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά», σχολίασε στο Reuters ο Αντρέ Μπάκχος, στέλεχος της New Vines Capital LLC.

Εχοντας ανακοινώσει κέρδη που υπερέβησαν τις προβλέψεις, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, σημείωσε άνοδο 1,5% κατά την προσυνεδρίαση. Αναλυτές της αγοράς προεξοφλούν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 θα σημειώσουν αύξηση 18,5% που θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων επτά ετών. Στην Ευρώπη επικράτησε αισιοδοξία, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ φέρουν την τράπεζα να διατηρεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη σε ισχύ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Ετσι ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,98% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με κέρδη 1,27%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και ο CAC 40 του Παρισιού με άνοδο 0,12% και 0,59% αντιστοίχως.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Μόνον η απόδοση των δεκαετών του γερμανικού δημοσίου, των bunds, σημείωσε οριακή άνοδο μιας μονάδας βάσης από το χαμηλό εβδομάδας στο οποίο είχε υποχωρήσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού υποχώρησε, άλλωστε, κατά 0,5% στα 1.338,55 δολάρια η ουγγιά και το ευρώ κατά 0,31% στο 1,2318 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή