Δραστικές αλλαγές υλοποιούνται στη VW

Δραστικές αλλαγές υλοποιούνται στη VW

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αλλαγές υλοποιούνται στη διοίκηση της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απομάκρυνε από το πηδάλιό της τον Ματίας Μίλερ, έναν άνθρωπο ο οποίος εργαζόταν πολλά χρόνια σε αυτήν και ενδεχομένως να γνώριζε εξαρχής για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, η αντικατάστασή του από τον Χέρμπερτ Ντις σηματοδοτεί τη μετάβαση της Volkswagen σε μια νέα εποχή, η οποία, πέραν της ακόμα μεγαλύτερης έμφασης στην προηγμένη τεχνολογία και στην ηλεκτροκίνηση, θα συνδεθεί και με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Οπως επισημαίνουν ειδήμονες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Volkswagen προχωρεί σε εξυγίανση στα υψηλόβαθμα κλιμάκιά της, απαντώντας και στη σφοδρή κριτική επενδυτών, Αρχών και καταναλωτών ότι δεν έκανε ουσιαστικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο του 2015.

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει, όπως είπαμε, ο Χέρμπερτ Ντις. Μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του βραχίονα των οχημάτων με το εμπορικό σήμα της Volkswagen. Επιπλέον, δεν υπηρετούσε στην εταιρεία όταν ξεκίνησε η τοποθέτηση του «πειραγμένου» λογισμικού στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, το οποίο παραπλανούσε τις Αρχές όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χέρμπερτ Ντις θα αναλάβει και ρόλο εποπτικό ως προς τη χρήση της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων της σε όλο το εύρος του ομίλου της Volkswagen, και των 12 επιμέρους εμπορικών της σημάτων.

Μία επιπρόσθετη αλλαγή, που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της VW, αφορά τον διαχωρισμό δραστηριοτήτων και την υπαγωγή τους σε έξι διακριτούς βραχίονες. Ειδικά έπειτα από αυτήν τη μεταβολή τα αρμόδια στελέχη θα προετοιμάσουν τους βραχίονες κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων για το ενδεχόμενο να εισαχθούν μεμονωμένα στο χρηματιστήριο και πιθανώς να πωληθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή