Ο επικεφαλής της Korean Air απέλυσε τις κόρες του λόγω κακής διαγωγής

Ο επικεφαλής της Korean Air απέλυσε τις κόρες του λόγω κακής διαγωγής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του νοτιοκορεατικού ομίλου Hanjin Τσο Γιανγκχό ανακοίνωσε ότι οι δύο κόρες του, Εμιλι και Χίδερ Τσο, παύουν πλέον να κατέχουν διοικητικές θέσεις, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς τους. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει ως αντικαταστάτες στελέχη που δεν έχουν δεσμούς με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο ουσιαστικός λόγος είναι η οξεία κριτική την οποία δέχονται τα τσέμπολ, οι κραταιοί οικογενειακοί όμιλοι στη Νότια Κορέα, λόγω της οικογενειοκρατίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων – ο όμιλος Hanjin είναι ένας από αυτούς. Συγκεκριμένα, ο Τσο Γιανγκχό, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Korean Air, έκανε δεκτή την παραίτηση της νεότερης κόρης του, Εμιλι Τσο. H τελευταία, η οποία ήταν αντιπρόεδρος της Korean Air, φέρεται να έριξε νερό στο πρόσωπο υπαλλήλου διαφημιστικής εταιρείας, στο πλαίσιο επαγγελματικής συνάντησης. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Η Εμιλι Τσο ζήτησε συγγνώμη με ηλεκτρονικό μήνυμα, αλλά αρνείται ότι έκανε κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο Τσο Γιανγκχό έκανε δεκτή την παραίτηση και της μεγαλύτερης κόρης του και προέδρου της αλυσίδας ξενοδοχείων Kal Hotel, Χίδερ Τσο. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν και αυτή αντιπρόεδρος της Korean Air. Στη διάρκεια ταξιδιού της με αεροπλάνο της εταιρείας της από τη Νέα Υόρκη στη Σεούλ είχε αντιδράσει έντονα γιατί της είχαν σερβίρει τα φιστίκια σε σακουλάκι και όχι σε μπολ. Ανάγκασε δύο αεροσυνοδούς να της ζητήσουν γονατιστές συγγνώμη, σύμφωνα με τον Guardian.

Εν συνεχεία υποχρέωσε τον πιλότο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης. Αφού προσγειώθηκε το αεροπλάνο, πέταξε κακήν κακώς έξω μία από τις αεροσυνοδούς. Στη Χίδερ Τσο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών. Μόλις αποφυλακίστηκε, επανήλθε στον οικογενειακό όμιλο.

Η απόφαση του Τσο Γιανγκχό να απομακρύνει τις θυγατέρες του από την εταιρεία έρχεται έπειτα από έφοδο που έκανε η αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της Korean Air, η οποία μαζί με την Kal Hotel ανήκουν στον όμιλο Hanjin. «Ως πρόεδρος της Korean Air και ως πατέρας, αισθάνομαι πολύ άσχημα για τις πράξεις των θυγατέρων μου», δήλωσε ο Τσο Γιανγκχό. «Είναι δικό μου λάθος και ζητώ συγγνώμη απ’ όσους εθίγησαν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Hanjin, όπως και η Samsung και η Hyundai, θεωρείται κράτος εν κράτει στη Νότια Κορέα, καθώς εκτιμάται ότι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση. Πολιτικοί αναλυτές, επενδυτές και οικονομολόγοι ζητούν να αλλάξει επειγόντως αυτό το σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή