Θέμα χρόνου η αγορά του 75% της ινδικής Flipkart από τη Walmart

Θέμα χρόνου η αγορά του 75% της ινδικής Flipkart από τη Walmart

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Flipkart, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας, ενέκρινε τη συμφωνία για την πώληση μεριδίου της 75% στην αμερικανική Walmart, έναντι 15 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αλλά και μεγάλο στοίχημα της αμερικανικής εταιρείας που προσπαθεί να επεκταθεί διεθνώς και να αντιμετωπίσει την Amazon, καθώς της παρέχει πρόσβαση στην ινδική αγορά του 1,3 δισ. καταναλωτών.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, είναι πιθανόν να επενδύσει στη Flipkart μαζί με την Walmart, αναφέρουν πηγές του Bloomberg. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθεί σε δέκα ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι όροι στης συμφωνίας, ή ακόμη και να ακυρωθεί, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η ιαπωνική SoftBank Group θα πουλήσει ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει στην ινδική εταιρεία, το οποίο υπολογίζεται σε λίγο περισσότερο από το 20%. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποτελέσει θρίαμβο για την Walmart έναντι της Amazon, η οποία προσπάθησε και αυτή να εξαγοράσει τη Flipkart.

Η Amazon κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας και, όπως φαίνεται, το διοικητικό συμβούλιο της Flipkart αποφάσισε ότι οι κανονιστικές αρχές της Ινδίας είναι πιθανότερο να εγκρίνουν τη συμφωνία με την Walmart, παρά με την Amazon, τη βασική ανταγωνίστρια της ινδικής εταιρείας. Με την πιθανολογούμενη απόκτηση της Flipkart, η Walmart θα αποκτήσει ηγετική θέση στην ολοένα και μεγαλύτερη ινδική αγορά, ενώ θα έχει την ευκαιρία και να «χτίσει» τη φήμη της στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου. Η Walmart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, έχει δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την Amazon, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο Ιντερνετ για να κάνουν τις αγορές τους. Η ινδική αγορά θεωρείται η τρίτη σημαντικότερη μετά την αμερικανική και την κινεζική, όπου όμως οι ξένες εταιρείες έχουν περιορισμένη επιτυχία απέναντι στην Alibaba. Πλέον, η αξία της Flipkart αποτιμάται στα 20 δισ. δολάρια, από 12 δισ. πριν από έναν χρόνο. Η Walmart αναμένεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά, με χρήματα και τεχνογνωσία, την ινδική εταιρεία, ώστε να είναι σε θέση να αντέξει την αναμενόμενη αντεπίθεση της Amazon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή