Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολύ μικρές απώλειες έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και στην προοπτική βελτίωσης του κλίματος στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας. Ο Stoxx Europe έκλεισε με πτώση 0,05%, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε πετύχει τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2015. Στην Ιταλία, που κινείται προς τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, δύο μήνες μετά τη διενέργεια των εκλογών ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με άνοδο 0,26%. Αντιθέτως, πτώση είχαμε στη Φρανκφούρτη, όπου ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,18%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος. Στη Μαδρίτη ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 έκλεισε με ζημίες 0,29%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,18%. Από τη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισε η άνοδος της μετοχής της πορτογαλικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας EDP κατά 9,3% μετά τη δημοσιοποίηση προσφοράς εξαγοράς της εταιρείας από την κινεζική κρατική εταιρεία China Three Gorges έναντι 10,8 δισ. δολαρίων. Αντιθέτως, η μετοχή της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro έκλεισε με πτώση 6% αφότου ανέφερε μείωση καθαρών κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2017 εξαιτίας της αύξησης των κόκκινων δανείων στον κλάδο της ναυτιλίας. Με τα τρία τέταρτα των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη MSCI Europe να έχουν παρουσιάσει οικονομικά αποτελέσματα πρώτο τριμήνου του 2018, ο μεγάλος κερδισμένος είναι οι ενεργειακές μετοχές με αύξηση κερδών 10,5%.

Στις ΗΠΑ η Wall Street κινείτο ελαφρώς ανοδικά αργά χθες το βράδυ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις τελευταίες κινήσεις στο εμπόριο από Ουάσιγκτον και Πεκίνο. Τα σημάδια περιορισμού της έντασης που επικρατούσε τις περασμένες εβδομάδες ενίσχυσαν ιδιαίτερα τις μετοχές εταιρειών που είναι προμηθευτές της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 0,24%, ενώ ο δείκτης S&P 500 κατά 0,09%. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,18% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1962. Στην αγορά πετρελαίου το Brent ενισχυόταν κατά 1,30%, με την τιμή να κυμαίνεται γύρω από τα 78,12 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 0,28%, στα 70,90 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή