Ανοδος σε Παρίσι, Μιλάνο, πτώση στη Φρανκφούρτη

Ανοδος σε Παρίσι, Μιλάνο, πτώση στη Φρανκφούρτη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν ορισμένοι από τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και άλλοι πτωτικά. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο σημειώνονταν απώλειες. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε 0,93% και ο S&P 500 είχε απώλειες 0,92%. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων είχαν εκτιναχθεί στο 3,0740%, φθάνοντας στα υψηλότερα των τελευταίων 7 ετών. Η πορεία τους επηρεάστηκε από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, στις οποίες αποτυπώνεται μια σταθερή αύξηση του πληθωρισμού. Στην ομολογιακή αγορά της Ευρωζώνης οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις αντίστοιχες των αμερικανικών, ενισχύθηκαν 3 μονάδες βάσης στο 0,64%, τα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν τριών εβδομάδων. Το ευρώ εξασθένησε στο 1,1852 δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα προσέγγισε αυτά τα επίπεδα-ρεκόρ του 2018 καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η ρώμη της αμερικανικής οικονομίας θα παρακινήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο θα αυξάνει το κόστος δανεισμού. Αναλυτές παρατηρούν ότι οι διενέξεις στο εμπόριο και οι γεωπολιτικές εντάσεις διεθνώς κατευθύνουν τους επενδυτές στα περιουσιακά στοιχεία με το λιγότερο ρίσκο, ενώ φαίνεται να παγιώνεται ένα σκηνικό με πτώση δεικτών και αποδόσεων των ομολόγων, καθώς και με ενισχυμένο το δολάριο.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με +0,1%, αντιστρέφοντας την καθοδική πορεία της πρωινής συνεδρίασης. Αρχικά είχε επηρεαστεί από τα ασθενικά οικονομικά αποτελέσματα από την Κίνα και τη Γερμανία. Οι τιμές των μετοχών των πετρελαϊκών BP, Royal Dutch Shell, Total και Eni είχαν άνοδο από 0,4% έως 1,3% με την αρωγή των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων αρκετών ετών. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,16%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η χειρότερη επίδοση ήταν της Vodafone, η οποία υποχώρησε 4,3% λόγω διοικητικής αλλαγής στο πηδάλιό της. Στο Παρίσι ο CAC40 έκλεισε με +0,23% και με +0,31% ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ με οριακές απώλειες 0,059% έκλεισε ο DAX στη Φρανκφούρτη και με -0,49% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Τέλος, στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό Ν. Υόρκης εξασθένησε οριακά 0,07% στα 70,91 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent ενισχύθηκε 0,91% στα 78,94 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή