Ανοδος στις αγορές της Ευρώπης εκτός Μιλάνου

Ανοδος στις αγορές της Ευρώπης εκτός Μιλάνου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν, χθες, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα θετικά αποτελέσματα και στις αισιόδοξες προβλέψεις που ανακοινώθηκαν από εισηγμένες εταιρείες. Εξαίρεση αποτέλεσε το χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου ο γενικός δείκτης FTSE Mib υποχώρησε κατά 2,32%, εξαιτίας της αναταραχής που προκλήθηκε από τη διαρροή των ακραίων προτάσεων του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορά σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας. Το ευρώ υποχώρησε, χθες, στο 1,1781 δολ. από 1,1837 δολ. μία ημέρα πριν, γεγονός που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών από την Ευρωζώνη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,21%. Στη Wall Strett οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο άνω του 038% και 0,5%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Μία ημέρα πριν, ο δείκτης Dow Jones είχε κλείσει με πτώση 0,78%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε χθες 0,26%, ενώ η μετοχή του ομίλου σιδηροδρόμων Alstom ενισχύθηκε κατά 3,8%, αφού ανακοινώθηκε ότι η ετήσια κερδοφορία του ενισχύθηκε πάνω από 60%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 έκλεισε με κέρδη 0,15%, στις 7.734,20 μονάδες, αντανακλώντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου. Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Micro Focus International σημείωσε άνοδο 6,2%, ύστερα από την προς τα άνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα αποτέλεσμα του α΄ τριμήνου του 2018. Με κέρδη 3,58% έκλεισε η μετοχή του ομίλου ρούχων και αξεσουάρ πολυτελείας Burberry, διότι η διοίκηση ανακοίνωσε αύξηση της ετήσιας κερδοφορίας και σχέδια για την επαναγορά μετοχών 150 εκατ. στερλινών. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Brent κινήθηκε στα 78,89 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,59%, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη κινήθηκε στα 71,15 δολάρια το βαρέλι. Αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ επισήμαναν ότι το ράλι των τιμών αποδίδεται σε γεωπολιτικούς λόγους και δεν είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας με τη Ρωσία για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής. Ο ΟΠΕΚ δεν θέτει συγκεκριμένο στόχο για τις τιμές του πετρελαίου. Πηγές, όμως, θέλουν τη Σαουδική Αραβία να είναι ικανοποιημένη εάν η τιμή του Brent σταθεροποιηθεί στα 80 με 100 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή