Σε 10.000 απολύσεις προχωρεί η Deutsche Bank για να μειώσει τις δαπάνες

Σε 10.000 απολύσεις προχωρεί η Deutsche Bank για να μειώσει τις δαπάνες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Deutsche Bank για να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες της, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά έως τα τέλη του 2019, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. H Deutsche Bank, όμως, απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί στη σημερινή συνέλευση μετόχων.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός δεν έχει ακόμη ανακάμψει μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2007-2009, που έπληξε την αξιοπιστία της μονάδας επενδυτικής στρατηγικής του. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας έχει συσσωρεύσει ζημίες άνω των 9 δισ. ευρώ. Επίσης, η Deutsche Bank έχει πληρώσει πρόστιμα 9 δισ. ευρώ από το 2008 για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην κρίση, τη συμμετοχή της σε σκάνδαλα για τη χειραγώγηση των αγορών και την παραβίαση κυρώσεων των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Ντέιβιντ Φόλκερς-Λάνταου, κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για τα σημερινά προβλήματα της τράπεζας. «Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η διοίκηση της τράπεζας παρέδωσε στους διαπραγματευτές τον έλεγχο κινήσεων στις αγορές κεφαλαίου», σχολίασε ο κ. Φόλκερς-Λάνταου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Γιόσεφ Ακερμαν, που ήταν διευθύνων σύμβουλος της Deustche Bank από το 2002 έως το 2012. «Ο κ. Ακερμαν ήταν προσηλωμένος στον στόχο για μερισματική απόδοση προ φόρων της τάξεως του 25%. Αλλά για να επιτύχει κανείς έναν τόσο υψηλό στόχο εκείνη την εποχή, έπρεπε να εκτεθεί σε υψηλό επενδυτικό κίνδυνο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank. «Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2012 οδήγησαν την τράπεζα στη σημερινή κατάσταση», τόνισε ο κ. Φόλκερς-Λάνταου στη γερμανική εφημερίδα.

Το 2012, ο κ. Ακερμαν παρέδωσε τα ηνία στους Ανζου Γιαν και Γιούργκεν Φίτσεν, που αποχώρησαν λίγα χρόνια μετά, για να δώσουν τη θέση τους στον Τζον Κράιαν. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κράιαν αντικαταστάθηκε από τον Κρίστιαν Σούινγκ, από τον οποίο οι επενδυτές αναμένουν δραστικές αλλαγές. Από τις αρχές του 2018, η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει το 31% της αξίας της. Εως τα τέλη του μήνα, η Standard & Poor’s αναμένεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση της μετοχής της, σύμφωνα με το Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή