Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το ευρώ ενισχύθηκε και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ανήλθαν λόγω δηλώσεων στελέχους της ΕΚΤ ότι η συζήτηση για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. Στην αμερικανική αγορά, πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 επίσης σημείωναν άνοδο 1,16% και 0,58,% αντίστοιχα. Ειδικά ο δείκτης Nasdaq παρουσίαζε κέρδη 0,50% για τέταρτη ημέρα διαδοχικά. Εντυπωσιακή άνοδο κατά 7,1% εμφάνισε χθες η τιμή της μετοχής της Tesla. O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Ελον Μασκ διαβεβαίωσε τους μετόχους της ότι είναι πλέον εφικτός ο στόχος να κατασκευάζονται σε εβδομαδιαία βάση 5.000 αυτοκίνητα τύπου Model 3 έως τη λήξη του τρέχοντος μηνός. Αντιθέτως, οι μετοχές των αμερικανικών ομίλων υψηλής τεχνολογίας είχαν απώλειες χθες πριν από το κλείσιμο. Αφορμή ήταν η αποκάλυψη πως η Facebook διέθετε προσωπικά δεδομένα σε κινεζικές εταιρείες και ότι οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις πωλήσεις του iPhone. Η τιμή της μετοχής της Facebook υποχωρούσε 1,4% στις χθεσινές συναλλαγές.

Στη Γηραιά Ηπειρο τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χωρίς μεταβολή από τα επίπεδα της Τρίτης. Στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο 0,34%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κάμψη οριακή 0,06%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ είχε άνοδο κατά 1,09% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%. Τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν χθες οι μετοχές των L’Oreal, Unilever και Imperial Brands με πτώση από 2% έως 2,5%. Το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο στα υψηλότερα επίπεδα δεκαημέρου. Aυτό επηρέασε τις ευρωπαϊκές εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα και έσοδα που εν μέρει είναι εκπεφρασμένα σε δολάρια. Συγκεκριμένα, χθες το ευρώ ανήλθε 0,5% προς το δολάριο στο 1,1780 δολάριο. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ανήλθαν σχεδόν οκτώ μονάδες βάσης, στο 0,44%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάστημα ενός έτους. Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο εξασθένησε εξαιτίας έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης βάσει της οποίας τα εγχώρια αποθέματα αργού εμφάνισαν απροσδόκητη αύξηση. Στην αμερικανική αγορά το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησε 1% και διαμορφώθηκε στα 64,88 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή