Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν χθες οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, το ιταλικό χρηματιστήριο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 μετά τη διαβεβαίωση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3% και ο Stoxx Europe 600 με άνοδο 0,73%. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 3,4%, με τις ιταλικές τράπεζες να ενισχύονται κατά 5,9%, ημερήσια κέρδη που είναι τα υψηλότερα που καταγράφουν τους τελευταίους 13 μήνες. Οι δύο μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες, UniCredit και Intesa Sanpaolo, έκλεισαν με κέρδη άνω του 6%.

Η αισιοδοξία για την πορεία της νέας ιταλικής κυβέρνησης βοήθησε τους επενδυτές να παραμερίσουν την ταραχώδη σύνοδο του G7 την Παρασκευή και το Σάββατο. Το μοναδικό σημάδι πως οι επενδυτές ανησυχούν για την κατάσταση στο εμπόριο είναι η πτώση του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών κατά 0,5%. «Οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει τις απειλές του στο εμπόριο», λέει στο Reuters χρηματιστής γερμανικής τράπεζας. «Θα φορολογήσει τα γερμανικά αυτοκίνητα», πρόσθεσε.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,6%. Η μετοχή της Daimler έκλεισε χθες με πτώση 0,94% εξαιτίας δημοσιεύματος της Bild σύμφωνα με το οποίο οι γερμανικές αρχές εντόπισαν παράνομες συσκευές που παραποιούν τις εκπομπές αέριων ρύπων. Χθες το απόγευμα, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την ανάκληση σχεδόν 800.000 Mercedes-Benz. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε και αυτός με κέρδη, 0,43%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,73% χάρη την υποχώρηση της λίρας στερλίνας έναντι του δολαρίου εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,15% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω στο 1,1794.

Στη Wall Street ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,27% και όδευε προς την τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε καταγράψει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων δύο μηνών. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,35%, ενώ έχει εμφανίσει κέρδη στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Ο δε Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,33%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή