Οι τράπεζες ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι τράπεζες ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αλλά δεν κατάφερε να αναπληρώσει τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, που σημειώθηκαν λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων στην εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,14% και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 αναρριχήθηκε κατά 0,31%, αλλά ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι διολίσθησε κατά 0,34%. Ανοδικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της ιταλικής Unicredit και της ισπανικής Banco Santander να παρουσιάζουν άνοδο αφού το Παρίσι και το Βερολίνο κατέληξαν σε ένα γαλλογερμανικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Κέρδη 2,2% εμφάνισε ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου και χάριν στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων της Banco BPM σε υψηλότερη τιμή απ’ ό,τι αναμενόταν. Ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 0,16%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe κατέγραψε άνοδο 0,28%, αλλά το κλίμα απαισιοδοξίας δεν ανατράπηκε στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που σημείωσε απώλειες 0,6%. Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως οι πολιτικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τους επενδυτές.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Nasdaq έφθασε σε νέο ρεκόρ εν μέσω της συνεδρίασης. O δείκτης S&P 500 ενισχυόταν 0,36% λίγο πριν από το κλείσιμο, αλλά ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,11%. Μεγάλη άνοδο εμφάνισε ο κλάδος των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας μετά την αύξηση της προσφοράς της Walt Disney για την εξαγορά της 21st Century Fox σχεδόν στα 72 δισ. δολάρια.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη παρουσίασε άνοδο 1,29%, φθάνοντας τα 66,22 δολάρια το βαρέλι μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν μεγάλη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κινήθηκε στα 74,54 δολάρια το βαρέλι. Το ευρώ υποχώρησε αρχικά στο 1,1537 δολάριο αλλά ανέκαμψε μετά στ 1,1553 δολάριο. Μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είπε πως δεν θα βιαστεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη, αποδυναμώνοντας το ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή