Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να χαμηλώσει τους τόνους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, και ειδικότερα στο ακανθώδες θέμα των κινεζικών επενδύσεων σε αμερικανικές επιχειρήσεις. Εκλεισαν με κέρδη όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, που λόγω της ανησυχίας για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου είχαν αρχικά υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων. Η Wall Street, αντιθέτως, ανέκαμψε αρχικά μόλις διέρρευσε η είδηση, αλλά αργότερα όλοι οι δείκτες είχαν αρνητικό πρόσημο, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να υποχωρεί το βράδυ κατά περισσότερο από 0,21% και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,26%.

«Οι αγορές ανέκαμψαν επειδή ο Τραμπ εμφανίστηκε να μη ρίχνει ξύλα στη φωτιά του εμπορικού πολέμου», σχολίασε στο Reuters ο Κόνορ Κάμπελ, οικονομικός αναλυτής της Spreadex. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών χάρη στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, καθώς διέρρευσε ότι η Ουάσιγκτον ασκεί πιέσεις σε διάφορες χώρες για να μηδενίσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου. Ετσι, οι μετοχές των ΒΡ, Total και Royal Dutch Shell ενισχύθηκαν κατά 3,3%, 2% και 2,6%, αντιστοίχως. Ανέκαμψαν, επίσης, οι μετοχές μεγάλων βιομηχανιών, όπως η Airbus και η Siemens, που σημείωσαν άνοδο 2,7% και 1,9%, αντιστοίχως. Το ίδιο συνέβη με τις μετοχές των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, που σημείωσαν άνοδο 0,2%, οδηγώντας τον δείκτη Xetra DAX της Φρανκφούρτης να κλείσει με κέρδη 0,93%. Σε αυτό το γενικό κλίμα αισιοδοξίας, ο δείκτης CAC-40 του Παρισιού έκλεισε με κέρδη 0,87%, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με κέρδη 0,65% και ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100 με κέρδη 0,87%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή