Διαψεύδονται οι φήμες για εξαγορά μεριδίου της Deutsche Bank

Διαψεύδονται οι φήμες για εξαγορά μεριδίου της Deutsche Bank

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο της μετοχής της Deutsche Bank κατά 6,3% στην αγορά της Φρανκφούρτης προκάλεσε χθες δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού WirtschaftsWoche, σύμφωνα με το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει σημαντικό μερίδιο στον προβληματικό τραπεζικό κολοσσό η JPMorgan Chase. Φαίνεται, όμως, ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank και νυν πρόεδρο της UBS, Αξελ Βέμπερ, για να συζητήσει την κατάσταση της εμβληματικής γερμανικής τράπεζας και να ζητήσει τη γνώμη του. Δεν άργησε, όμως, η διάψευση τόσο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα όσο και από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που επεκαλείτο «φημολογίες» μεταξύ στελεχών επενδυτικών τραπεζών στη Φρανκφούρτη, ανέφερε επίσης πως ενδιαφέρεται, παράλληλα, να επενδύσει στην Deutsche Bank και η Industrial and Commerical Bank of China. Απέδιδε, μάλιστα, το ενδιαφέρον των δύο μεγάλων τραπεζών στη βεβαιότητα ότι πρόκειται να αναβαθμιστεί η Φρανκφούρτη ως κέντρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Η φημολογία διαψεύστηκε αμέσως από τον εκπρόσωπο της JPMorgan, Πάτρικ Μπάρτον, αλλά και από το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την υποτιθέμενη συζήτηση της καγκελαρίου με τον κ. Βέμπερ», τόνισε ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ.

Προσέθεσε, πάντως, πως η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη στρατηγική της γερμανικής τράπεζας, ενώ χαρακτήρισε το δημοσίευμα αποκύημα φαντασίας.

Η τιμή μετοχής της Deutsche Bank παραμένει κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει υποχωρήσει από τον περασμένο μήνα. Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσής της, που προβλέπει συρρίκνωσή της με αποεπενδύσεις από τη διεθνή παρουσία της, αλλά και τη μείωση του προσωπικού της κατά τουλάχιστον 7.000 άτομα, δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ετσι, παρά την άνοδο που σημείωσε χθες, συνολικά από την αρχή του έτους έχει καταγράψει πτώση κατά 37%. Η νέα διοίκηση δεν έχει κατορθώσει να επαναφέρει σε κερδοφορία τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο τραπεζικό κολοσσό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή