Βρετανία: Κοντά σε χαμηλό οκταμήνου κινείται η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για τον οδικό χάρτη του Brexit

Βρετανία: Κοντά σε χαμηλό οκταμήνου κινείται η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για τον οδικό χάρτη του Brexit

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε χαμηλό οκταμήνου κινείται σήμερα η στερλίνα ύστερα από μια σειρά ψηφοφοριών στο βρετανικό κοινοβούλιο που αποκάλυψαν τις διευρυνόμενες διαφωνίες εντός του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μει για τον οδικό χάρτη του Brexit.

Η Μέι, αποδεχόμενη τα αιτήματα των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit, αποκάλυψε πόσο τρωτή είναι στο κοινοβούλιο, όπου και οι δύο πτέρυγες του Συντηρητικού κόμματος εξαπέλυσαν εκατέρωθεν πυρά, τονίζοντας τις βαθιές διαφορές που μέχρι στιγμής καθυστερούν την πρόοδο στις συνομιλίες με την ΕΕ.

Ενώ απομένουν λιγότερο από εννέα μήνες έως ότου το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ και η συμφωνία που θα καθορίζει τι θα συμβεί στη μελλοντική τους σχέση χρειάζεται να υπογραφεί πολύ πριν αυτή την προθεσμία, η τελευταία ψηφοφορία στη βουλή θεωρείται από τις αγορές μια ακόμα αντιξοότητα για τη στερλίνα.

«Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος το Κοινοβούλιο να απορρίψει όποια συμφωνία κατατεθεί σε αυτό στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019 αυξάνεται και αυτό θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις και τη μεταβατική περίοδο μετά τον Μάρτιο του 2019», ανέφερε ο Τζον Ράιθ, αναλυτής της UBS, σε σημείωμα.

Το βρετανικό νόμισμα κινείτο νωρίτερα γύρω στο 1,3255 δολάριο και παρέμενε αμετάβλητο έναντι του ευρώ στις 88,46 πένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή