Αρνητικές ειδήσεις για τις ευρωπαϊκές εταιρείες

Αρνητικές ειδήσεις για τις ευρωπαϊκές εταιρείες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε. Αν και τα κέρδη ορισμένων ευρωπαϊκών εταιρειών ήταν βελτιωμένα και αρχικά ενίσχυσαν τους δείκτες, το κλίμα άλλαξε στη συνέχεια. Υπερίσχυσαν οι αρνητικές ειδήσεις, όπως εκείνη για τον γαλλικό διαφημιστικό κολοσσό Publicis, που είχε απροσδόκητη πτώση στις πωλήσεις, λόγω χαμηλών επιδόσεων του αμερικανικού βραχίονά του.

Η τιμή της μετοχής της Publicis έχασε έως και 8,8%. Κάμψη έως και 3,5% είχε η μετοχή του τεχνολογικού ομίλου SAP. Η εταιρεία είχε μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση στις αδειοδοτήσεις για χρήση των προϊόντων της. Σημαντική άνοδο εμφάνισε χθες η τιμή του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου Iliad κατά 7,4%, χάρη στην αύξηση συνδρομητών στην Ιταλία, που έφθασαν το 1 εκατομμύριο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,2%. Σε καθοδική πορεία βρίσκονταν πριν από το κλείσιμο στην αμερικανική αγορά και οι δείκτες Dow Jones (-0,39%) και S&P 500 (-0,172%). Επίσης είχαν επηρεαστεί από τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα. Ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσε πτώση 1,43% πριν από το κλείσιμο, επηρεάζοντας και τους δείκτες γενικότερα. Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα των eBay και Ρhillip Morris.

Το δολάριο εξασθένησε έναντι ενός καλαθιού ισχυρών νομισμάτων, ενώ προηγουμένως είχε επιτύχει ρεκόρ έτους. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι το «σκληρό δολάριο θέτει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση». Ο δείκτης δολαρίου σε σχέση με έξι διεθνή νομίσματα υποχώρησε 0,1%, στις 94,9552 μονάδες, έναντι του υψηλού έτους των 95,652 μονάδων. Το ευρώ εξασθένησε ως προς το δολάριο και διαμορφώθηκε στο 1,1665 δολάριο. Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά. Αυτό συνέβη λόγω δηλώσεων Σαουδαράβων αξιωματούχων ότι οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας τους θα μειωθούν κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο. Το Brent ενισχύθηκε κατά 0,32%, στα 73,13 δολάρια το βαρέλι. Χθες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,10%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0,62%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,56% και ο IBEX στη Μαδρίτη με πτώση 0,33%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή