Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι Γερμανοί πιλότοι της Ryanair

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι Γερμανοί πιλότοι της Ryanair

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aντιμέτωπη με νέες απεργίες βρίσκεται η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, βάσει του αριθμού των επιβατών της. Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της διοίκησής της με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων (Vereinigung Cockpit – VC), χθες οι τελευταίοι ψήφισαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η VC έδωσε προθεσμία στη Ryanair έως τις 6 Αυγούστου για να κάνει νέα προσφορά, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας υποχρεώθηκε να προβεί σε ακύρωση πτήσεων. Οι λόγοι ήταν η απεργία των πιλότων του με έδρα το Δουβλίνο και οι στάσεις εργασίας του ιπταμένου προσωπικού στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και στο Βέλγιο. Τον Δεκέμβριο, η Ryanair είχε αποδεχθεί τη σύσταση σωματείων από τους εργαζομένους της, αλλά ορισμένα από αυτά διατυπώνουν επιφυλάξεις για το ύψος των αποδοχών τους. Οι εργαζόμενοι στον αερομεταφορέα διεκδικούν διαφάνεια στο σύστημα προσλήψεων και προαγωγών, ενώ οι ιπτάμενοι ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και συμβάσεις, βάσει της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή