ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε περίπου κατά 2% νωρίς σήμερα, ανακάμπτοντας από το ιστορικά χαμηλό επίπεδό της, αφού το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες, η λίρα υποχώρησε έως και 6%, εν μέσω ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την επιδείνωση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Αντιπροσωπεία Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον σε δύο ημέρες για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη κρίση στη σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO, όπως μετέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν καταλήξει σε προσυμφωνίες για ορισμένα ζητήματα, πρόσθεσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η λίρα έχει χάσει πάνω από το 27% της αξίας της φέτος. Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,2298 λίρες ανά δολάριο. Χθες, υποχώρησε κατά 4,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)