Θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές

Θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Oι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τα αποτελέσματα τριμήνου της ιταλικής τράπεζας UniCredit, η άνοδος του πετρελαίου ενίσχυσε τις ενεργειακές εταιρείες και το θετικό άνοιγμα της Wall Street βελτίωσε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,56% (τη Δευτέρα είχε κλείσει με πτώση 0,1%), ενώ έχει ενισχυθεί κατά 0,42% από την αρχή του έτους. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,71%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,4%. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,81% και στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,27%.

Η μετοχή της UniCredit, της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας με βάση τα περιουσιακά της στοιχεία, έκλεισε με άνοδο 2,9%, καθώς εμφάνισε μικρότερο από το αναμενόμενο περιορισμό της κερδοφορίας το δεύτερο τρίμηνο. Αντιθέτως, η μετοχή της Commerzbank έκλεισε με πτώση 1,5%. Συνολικά, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,7%. Από τις ενεργειακές μετοχές ξεχώρισαν η ενίσχυση της Royal Dutch Shell κατά 1,4% και της Total κατά 1,8%. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,28% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1592. Νωρίτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι ασιατικές είχαν κλείσει επίσης με άνοδο, με τον γενικό δείκτη στη Σαγκάη να ενισχύεται κατά 2,74%. Την ίδια στιγμή, ανοδικά κινούνταν και η Wall Street με τον S&P 500 να απέχει μόλις 0,5% από νέο υψηλό ρεκόρ χάρη στην άνοδο των τεχνολογικών και των τραπεζικών μετοχών.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 0,43% και απέχει σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα από το ρεκόρ όλων των εποχών που είχε καταγράψει στις 26 Ιανουαρίου. Από την αρχή του έτους ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 7%. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 0,64% και απέχει ακόμη 3,6% από το υψηλότερο επίπεδο όπου έχει ποτέ φτάσει. «Η ανοδική οικονομική ανάπτυξης ισούται με άνοδο στο χρηματιστήριο. Η επιβολή δασμών δεν αρκεί ώστε να σκοτώσει την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε στο Reuters ο Μπρεντ Σουτ, επικεφαλής αναλυτής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management Company. H μετοχή της Tesla ενισχυόταν κατά 7,38%, αφότου η «FT» έγραψε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε μετοχές της συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή