Ο Ελον Μασκ σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Wall Street

Ο Ελον Μασκ σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Wall Street

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ίλον Μασκ, το αφεντικό της Tesla, σχεδιάζει να οδηγήσει την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός χρηματιστηρίου, μια κίνηση που θεωρεί ότι είναι «η καλύτερη μελλοντική πορεία» για την εταιρία, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση χθες μέσω του Twitter και όχι μέσω της συνηθισμένης επίσημης διαδικασίας που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές. Ωστόσο, οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για την κίνηση αυτή. Από τότε που η Tesla εισήχθη στο χρηματιστήριο, ο Μασκ συγκρούστηκε με αναλυτές και ένιωσε ότι πιέστηκε να λάβει βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για να ικανοποιήσει τους επενδυτές.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε χθες με άνοδο 11% σχεδόν στα 380 δολάρια ανά μετοχή -κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδό της. Ο Μασκ δήλωσε ότι θα προσφερθούν 420 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους, αποτιμώντας την εταιρία σε πάνω από 70 δισεκ. δολάρια. Μια εξαγορά των μετοχών σε αυτή την τιμή θα σημαίνει ότι θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αυτού του είδους, σύμφωνα με το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή