Ρωσία: Πτώση του χρηματιστηρίου μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Ρωσία: Πτώση του χρηματιστηρίου μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές χρηματαγορές καταγράφουν πτώση μετά την υιοθέτηση των νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας σε σχέση με την υπόθεση της δηλητηρίασης με το νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσκοκ στη Βρετανία, οδηγώντας το ρωσικό νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια έναντι του δολαρίου.

Μετά μια πρώτη υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος χθες, Τετάρτη, με φόντο τις φήμες για την επιβολή νέων κυρώσεων, η ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον των τιμωρητικών μέτρων σε βάρος της Μόσχας ήταν αιτία το δολάριο να ξεπεράσει σήμερα το πρωί τα 66 ρούβλια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016 και το ευρώ να ξεπεράσει το όριο των 77 ρουβλίων, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.

Οσον αφορά τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Μόσχα, ο RTS υποχώρησε κατά 3,20% και ο Moex κατά 1,16% γύρω στις 10.45 ώρα Ελλάδας μετά την υποχώρηση κατά 10,59% της μετοχής της ημικρατικής αεροπορικής εταιρίας Aeroflot, στην οποία κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει να εξυπηρετεί προορισμούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τράπεζες πλήττονται επίσης από τις κυρώσεις με τη μετοχή του ημικρατικού κολοσσού Sberbank να υποχωρεί κατά 4,72% της αξίας της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή