Σε πτώση οι αγορές σε Ευρώπη και Wall Street

Σε πτώση οι αγορές σε Ευρώπη και Wall Street

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγορές θα καταρρεύσουν αν κάποια στιγμή με παραπέμψει το Κογκρέσο με το ερώτημα της καθαίρεσης, δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η Wall Street δεν αντέδρασε όπως ίσως θα ήλπιζε, και η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μια συνηθισμένη, υποτονική, καλοκαιρινή συνεδρίαση. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν ελαφρώς χθες, εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,16%, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες ζημίες (-1,4%), εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση για χαμηλότερη κερδοφορία από την εταιρεία ελαστικών Continental, η οποία έπληξε ολόκληρο τον κλάδο. Χθες, η μετοχή της Continental έκλεισε με πτώση 4,3% και έχει υποχωρήσει περισσότερο από 15% το τελευταίο διήμερο. «Δεν έχουμε δει ακόμα ξαφνική απώλεια της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, όπως είχε συμβεί, για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2015, την τελευταία φορά που είχε υπάρξει ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε σε σημείωμά του αναλυτής της ODDO BHF.

Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,15%, με τη μετοχή της Barclays να κλείνει με απώλειες 1,7%, εξαιτίας προβλημάτων ασφαλείας στις κάρτες της. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DΑΧ έκλεισε επίσης με πτώση 0,16%, με τη μετοχή της Deutsche Bank να κλείνει με ζημίες 1,7% μετά τη σύσταση της Berenberg Bank για πώληση της μετοχής και μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής. Στο Παρίσι ο Cac-40 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος, με τις μεγαλύτερες απώλειες να υφίστανται οι μετοχές των Peugeot (-3,2%), Michelin (-2,2%) και Renault (-1,8%). Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,46% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1560, ενώ είχε κλείσει το βράδυ της Τετάρτης στο 1,1599. Στο Δουβλίνο η μετοχή της Ryanair έκλεισε με άνοδο 7,65%, τη μεγαλύτερη από τον περασμένο Οκτώβριο μετά την επίτευξη συμφωνίας με τα σωματεία εργαζομένων στην Ιρλανδία. Στη Wall Street και με περιορισμένο όγκο συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,33% και ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,15%.

Ο Nasdaq ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος. H τιμή του πετρελαίου Brent ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 74,71 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή