Τα θετικά νέα από τις ΗΠΑ δεν έφθασαν στην Ευρώπη

Τα θετικά νέα από τις ΗΠΑ δεν έφθασαν στην Ευρώπη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σύναψη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ και η απόφαση του Καναδά να επιστρέψει στις συνομιλίες για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) δεν ενίσχυσαν χθες όλους τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στη Wall Street, αντίθετα, οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 κινούνταν χθες στα ιστορικά υψηλά επίπεδα που σημειώθηκαν πριν από μία ημέρα. Ο δείκτης Dow Jones εμφάνιζε άνοδο 0,16% λίγο πριν από το κλείσιμο. Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq ενισχύονταν κατά 0,07% και 0,20% πριν από τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε κλείσει με οριακές απώλειες (0,03%.) Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,09%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι παρουσίασε κέρδη 0,3% και ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο αυξήθηκε κατά 0,52%. Πιέσεις δέχθηκε ο δείκτης FTSE Mib στο χρηματιστήριο του Μιλάνου από την πτώση των μετοχών στον ενεργειακό και τον τραπεζικό κλάδο, καταγράφοντας απώλειες 0,85%. Εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για την πορεία του προϋπολογισμού στην Ιταλία, καθώς μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού διατείνονται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ.

Το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για κλιμάκωση των εμπορικών απειλών από τον Λευκό Οίκο εις βάρος εμπορικών εταίρων. Το ευρώ αναρριχήθηκε στο 1,1717 δολάριο από το 1,1678 δολάριο που είχε καταγραφεί αργά τη Δευτέρα. Εκτός των εξελίξεων που αφορούν την επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Το Reuters ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για την απομάκρυνση των εμποδίων στο εμπόριο και την εμβάθυνση των μεταξύ τους σχέσεων. Η τιμή του αργού πετρελαίου διολίσθησε στα 68,55 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,46%. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφώθηκε λίγο πάνω από 76 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 0,26%. Οι επενδυτές στις αγορές ενέργειας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενόψει μείωσης των εξαγωγών από το Ιράν λόγω των κυρώσεων ΗΠΑ εις βάρος της Τεχεράνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή