ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραμπ: Στηρίζω την Αργεντινή και τις προσπάθειες ένταξης σε πρόγραμμα του ΔΝΤ

Τραμπ: Στηρίζω την Αργεντινή και τις προσπάθειες ένταξης σε πρόγραμμα του ΔΝΤ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Αργεντινή «στις δύσκολες ώρες» που περνά και υποστηρίζει την ένταξή της σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ηγετική ικανότητα του πρόεδρου (της Αργεντινής) (Μαουρίσιο) Μάκρι και ενθαρρύνω θερμά και στηρίζω την ένταξή της σε πρόγραμμα του ΔΝΤ για την ενίσχυση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Αργεντινής για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Μάκρι.

Ενόψει μιας συνάντησης μεταξύ της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Νίκολας Ντουχόβνε, που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ένας εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει συζήτηση για τις λεπτομέρειες ή για το χρονοδιάγραμμα του αναθεωρημένου προγράμματος του ΔΝΤ για την Αργεντινή.

Η Αργεντινή θα ζητήσει από το Ταμείο μια επιτάχυνση του προγράμματος βοήθειας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.