ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ υπόσχεται το Κατάρ στη Γερμανία

Επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ υπόσχεται το Κατάρ στη Γερμανία

 Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο την πρόθεση της χώρας του να επενδύσει στη Γερμανία 10 δισ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών, καθώς επιδιώκει να αντιδράσει στην πολιτική απομόνωσής του που εφαρμόζουν οι Σαουδάραβες αντίπαλοί του.

«Ανακοινώνουμε τη βούληση του Κατάρ να επενδύσει 10 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία αυτά τα πέντε επόμενα χρόνια», δήλωσε ο ηγέτης του Κατάρ κατά την έναρξη του οικονομικού φόρουμ Κατάρ-Γερμανίας στο Βερολίνο, παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Οι επενδύσεις αυτές θα αφορούν τους τομείς του αυτοκινήτου, της τεχνολογίας και των τραπεζών, τους μεγάλους παραδοσιακούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας. Ο εμίρης δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Hantelsblatt, το Κατάρ ενδιαφέρεται πολύ για το πυκνό δίκτυο των μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, πνεύμονα της γερμανικής οικονομίας.

Το εμιράτο είναι ήδη ένας μέτοχος που έχει μεγάλη παρουσία στο γερμανικό Χρηματιστήριο, μέσω των συμμετοχών του σε ομίλους όπως η Siemens, η Volkswagen ή η Deutsche Bank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ