ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει χέρια το Time για 190 εκατ. δολάρια

Αλλάζει χέρια το Time για 190 εκατ. δολάρια

Σε νέα ιδιοκτησία περνά το περιοδικό «Time» οκτώ  μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του αμερικανικού περιοδικού είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού διαδικτύου Salesforce, Μάρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του, Λυν.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα  190 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Meredith το ζεύγος Μπένιοφ  «δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις».

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του δήλωσαν επίσης ότι σέβονται τόσο τον οργανισμό όσο και το όνομα του περιοδικού.

«Η δύναμη του “Time” ήταν πάντοτε ο μοναδικός τρόπος να αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και να πραγματεύεται θέματα που μας αφορούν και μας ενώνουν όλους. Ένας θησαυρός για την ιστορία και την κουλτούρα μας», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπένιοφ, στο Twitter.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Μπένιοφ αποτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια, η δε εξαγορά είναι προσωπική και δεν σχετίζεται με την εταιρία λογισμικού  Salesforce.com, πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Μπένιοφ, ανακοίνωσε η Meredith release.

Πείσμων και εκκεντρικός ακόμη για τα δεδομένα της Σίλικον Βάλεϊ,  ο Μπένιοφ ενεπλάκη με τους υπολογιστές από πολύ μικρή ηλικία.  Εργάστηκε στην Αpple όντας φοιτητής, αργότερα έγινε επικεφαλής πωλήσεων στην Oracle και ύστερα από ένα ταξίδι στην Ινδία αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρία και να ιδρύσει την Salesforce το 1999.

Έχει δηλώσει ότι πίσω από την απόφασή του να αποκτήσει το Time  είναι το κίνητρό να διατηρήσει ζωντανό τον ηλικίας 95 ετών τίτλο, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί το περιοδικό να εκφράζει τις δικές του πολιτικές ή κοινωνικές απόψεις, τις οποίες όπως λέει, δεν «φοβάται να δημοσιοποιεί».

Το 2015 για παράδειγμα απείλησε με μείωση του εργατικού δυναμικού στις εγκαταστάσεις της Salesforce στην Ιντιάνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν κρατικό νόμο που κατηγορήθηκε ότι μεροληπτούσε κατά των δικαιωμάτων της γκέι κοινότητας.

Ο κ. Μπένιοφ  έχει μια ιδιαίτερη έλξη προς τον Βουδισμό, παρακολουθεί θεραπευτικές συνεδρίες και έχει εγκαταστήσει αντίστοιχα δωμάτια στα κεντρικά γραφεία της Salesforce.