Βρυξέλλες προς Ρώμη: Στο τέλος ποιός πληρώνει τον λαϊκισμό;

Βρυξέλλες προς Ρώμη: Στο τέλος ποιός πληρώνει τον λαϊκισμό;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Αυστηρό μήνυμα έστειλε στη Ρώμη το Eurogroup, καθώς όλα τα κράτη μέλη κάλεσαν την Ιταλία να καταθέσει έναν επαρκή προϋπολογισμό σε αντίθεση με τα στοιχεία που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Ρώμη όπου το έλλειμμα φτάνει για το 2019 πολύ μακριά από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στο τέλος ποιος πληρώνει τον λογαριασμό του λαϊκισμού;» αναρωτήθηκε ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι  το θέμα της Ιταλίας δεν ήταν στην ατζέντα, «υπήρξαν ανησυχίες που έπρεπε να απαντηθούν».

Σημείωσε δε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας παρουσίασε κάποιες προτάσεις και διαβεβαιώσεις και ξεκάθαρισε πως «όλοι ξέρουν ακριβώς τι διακυβεύεται», τονίζοντας ότι «το ευρώ μας ενώνει όλους» και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Ο ίδιος επανέλαβε  ότι «είναι στο χέρι της ιταλικής κυβέρνησης να φέρει έναν επαρκή προϋπολογισμό», μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή