Εποικοδομητικό διάλογο με τις Βρυξέλλες ζητεί ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Εποικοδομητικό διάλογο με τις Βρυξέλλες ζητεί ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία για εποικοδομητικό διάλογο με τις Βρυξέλλες όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019, εξέφρασε από το βήμα της ιταλικής Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, με αφορμή και την ανησυχία που εξέφρασαν οι Βρυξέλλες.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ο Τρία είπε ότι η στρατηγική που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περιορίσουν το χρέος δεν ήταν αποτελεσματικές, προσθέτοντας ότι η Ιταλία θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της Ιταλίας εγγυάται οικονομική ανάπτυξη και χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης. Ο Τζοβάνι Τρία υπογράμμισε ότι πρέπει να ακολουθηθεί μια στρατηγική, η οποία να ευνοήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και δήλωσε βέβαιος ότι η Ιταλία μέσα στην επόμενη τριετία θα καταφέρει να μειώσει τόσο την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, όσο και το δημόσιο χρέος της.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε σήμερα επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας. Το ιταλικό ΑΕΠ, σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρόκειται να αυξηθεί κατά 1,2% το 2018 και κατά 1% το 2019.

Πέρυσι, είχε σημειώσει αύξηση του 1,5%. Σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, η πρόβλεψη αύξησης του ΑΕΠ της χώρας αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες για φέτος και 0,1 ποσοστιαίες μονάδες για το επόμενο έτος. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για την χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή