Μηδενική ανάπτυξη σε Ιταλία

Μηδενική ανάπτυξη σε Ιταλία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομία της Ιταλίας σημείωσε το τρίτο τρίμηνο μηδενική ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά το 2014. Η εικόνα της στασιμότητας εντείνει τις πιέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό των Ντι Μάιο και Σαλβίνι, που έχει εμπλακεί σε μια διελκυστίνδα με τις Βρυξέλλες όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019. Την ίδια στιγμή το κόστος δανεισμού της χώρας παίρνει και πάλι την ανιούσα με τις αποδόσεις των διετών ομολόγων να αυξάνονται κατά 15 μονάδες βάσης στο 1,11% και των δεκαετών ομολόγων κατά 11 μ.β. στο 3,45%.

Σε δημοπρασία πενταετών και δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, η Ρώμη άντλησε χθες συνολικά 4,5 δισ. ευρώ, ενώ και οι δύο εκδόσεις υπερκαλύφθηκαν κατά 1,4 φορές. Η ιταλική κυβέρνηση παραδέχθηκε πως αποτελεί λόγο ανησυχίας η στασιμότητα της οικονομίας, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Μάσιμο Καραβάλια υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις καθώς μειώνεται το παγκόσμιο εμπόριο και οι εξαγωγές της χώρας. Ο ίδιος προσέθεσε, πάντως, πως ο προϋπολογισμός για το 2019 και το επίμαχο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2,4% του ιταλικού ΑΕΠ που αυτός προβλέπει, είναι η αναγκαία συνταγή για να τονωθεί η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή