Β. Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Ιταλία

Β. Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Ιταλία

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη στάση της Κομισιόν απέναντι στην Ιταλία αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για υπερβολικό χρέος σε βάρος της Ιταλίας και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει και τη σχετική έκθεση για το χρέος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα περασμένα χρόνια δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία, διότι η Ιταλία είχε ουσιαστικά ευθυγραμμιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Αν δεν αλλάξει όμως το κείμενο οικονομικού προγραμματισμού της ιταλικής κυβέρνησης, φέτος η Κομισιόν θα πρέπει να αναθεωρήσει τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που αναμένονται, σε ό,τι αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό, «θα πρέπει να είναι «σημαντικές», διότι «η μέχρι τώρα απόκλιση είναι ευρεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή